Gotowanie i smażenie do główne czynności, jakie robi się w lokalach gastronomicznych. Jednak, aby wcześniej wspomniane elementy wykonać, należy mieć gdzie to zrobić. Właśnie do tego celu zostały stworzone kuchnie gastronomiczne elektryczne.
Wykorzystanie kuchni gastronomicznych elektrycznych.
Kuchnie gastronomiczne elektryczne to wyposażenie, bez którego nie może istnieć większość punktów podających dania. To przecież właśnie na nich przygotowuje się najrozmaitsze potrawy. Dzięki nim będziecie mogli smażyć, gotować oraz podgrzewać pozycje znajdujące się w naszym menu. Właśnie z tych względów warto przeczytać ten artykuł, aby nie popełnić błędów przy wyborze tych urządzeń.
Rodzaje kuchni gastronomicznych elektrycznych.
Przeglądając czeluści Internetu lub oferty hurtowni możecie natrafić na dwa rodzaje kuchni gastronomicznych elektrycznych:
- Nablatowe.
- Wolnostojące.
Dla tych pierwszych charakterystyczne jest to, że do ich postawienia niezbędny będzie inny mebel w postaci stołu. Wynika to z faktu, iż tego typu maszyny nie posiadają żadnej zintegrowanej podstawy. Właśnie dzięki temu zajmują one niewielką ilość miejsca i sprawdzą się w lokalach o ograniczonej powierzchni.
Natomiast do postawienia tych drugich nie będziecie potrzebowali żadnych dodatkowych elementów. Spowodowane jest to tym, że producent od razu wyposaża je w zintegrowane podstawy. Znajdą one swoje zastosowanie w miejscach gdzie nie występuje ograniczenia metrażowe.
Najistotniejsze rzeczy w kuchniach gastronomicznych elektrycznych.
Wiemy już, do czego służą kuchnie gastronomiczne elektryczne oraz jakie są ich rodzaje. Teraz pora powiedzieć, czym kierować się przy wyborze tych urządzeń. Oto lista naszym zdaniem najważniejszych parametrów:
- Źródło zasilania – oczywiście dzisiejszy artykuł poświęcony jest maszyną zasilanym energią elektryczną. Jednak dobrze wiecie, iż w Polsce występują dwa rodzaje napięć 230 V oraz 400 V. Z tego względu musicie wiedzieć, pod jaką wartość zostało dostosowane Wasze urządzenie.
- Ilość pół grzewczych – to właśnie na ich ustawiamy naczynia, które chcemy podgrzać. Decyduje one bezpośrednio o tym, ile garnków bądź patelni będziemy mogli umieścić za jednym razem. Najczęściej spotkacie urządzenia, które posiadają od 1 do 6 pól grzewczych.
- Moc urządzenia – w dużym uproszczeniu to ona odpowiada za szybkość przygotowania posiłków. Jednak nie warto kupować zbyt mocnego urządzenia, jeżeli go nie wykorzystamy. My doradzamy wybrać ten parametr ze względu na wielkość naczyń, jakich używacie.
- Dodatkowe wyposażenie – warto także zwrócić uwagę na dodatkowe wyposażenie. Niektóre modele posiadają piezoelektryczny zapalnik a inne piekarnik. Te dodatkowe opcje mogą wpłynąć na komfort użytkowania kupionych maszyn.
Kupujemy kuchnie gastronomiczną elektryczną!
Możliwości zakupu kuchni gastronomicznej elektrycznej jest co najmniej dwie. Po pierwsze możemy się wybrać do stacjonarnej hurtowni. Niestety wiąże się to ze stratą czasu na dojazd oraz ewentualne stanie w kolejkach. Oprócz tego poniesiemy ryzyku zakażenia się korona wirusem. Dlatego lepiej zdecydować się na sklep internetowy. Z naszej strony możemy polecić ten znajdujący się pod adresem: www.wyposazenie-sklepowe.pl. Znajdziecie tam bogatą ofertę prezentowanych tutaj rozwiązań oraz innych elementów z wyposażenia gastronomii. Z naszej strony to już wszystko i dziękujemy za uwagę.
Najnowsze komentarze